Invitați din țară și străinătate la „Cântecele Munților”
Cultura tradițională de pe trei continente: Europa, Asia și America este la mare cinste în această săptămână, grație programelor artistice ale ansamblurilor invitate în anii 2018 și 2019 la cel mai vechi festival internațional folcloric al Sibiului. Artiști din România, Cipru, Serbia, Macedonia, Ucraina, Polonia, Canada, China, și S.U.A. își dau întâlnire online, la Festivalul „Cântecele Munților”, prezentând cântece, dansuri şi obiceiuri specifice țării de proveniență.
Miercuri, 24 iunie 2020, ora 20.00, veți putea viziona, în premieră video, pe Facebook și pe Youtube, mega spectacolul susținut de: Ansamblul Folcloric „Bihorul” din Oradea, cu soliștii: Paula Țenț, Romina Suciu, Adi Balint, Corina Szatmari, Ansamblul Folcloric al Universității Orașului Lanzhou, din China, Ansamblul Folcloric „Stobi”, din Macedonia, Ansamblul Folcloric „Mărginimea”, din Sibiu, Ansamblul „Nouvelle Époque”, din Canada, Ansamblul Folcloric „Ardealul” al Casei de Cultură a Studenților Sibiu, cu solistul Radu Goța, Ansamblul Artistic „Arcanul” ,din Fundul Moldovei, cu solistul Călin Brăteanu, Ansamblurile „Athanasia” și „EAC Larnaca”, din Larnaca- Cipru.
Amatorii de folclor autohton, dar și cei interesaţi de tradiţiile şi cultura altor popoare sunt așteptați și joi, 25 iunie 2020, ora 20.00 la un show de neuitat. Protagoniștii celei de-a doua părți dedicate ediției 2019 a festivalului sunt: Ansamblul „Timișul”, din Timișoara, cu soliștii: Anda Sabadoș, Stana Stepanescu, Carmen Popovici Dumbravă, Dumitru Teleagă, Mihaela Petrovici și Petrică Miulescu Irimică, Ansamblul ”Abrasevic”, din Serbia și Ansamblul "Sonechko" al Academiei de dans din Zhytomyr - Ucraina.
Premiera video de vineri, 26 iunie 2020, ora 20.00, va sta tot sub semnul interculturalității și al tradițiilor păstrate peste veacuri, prin reprezentațiile ansamblurilor invitate și prestațiile artiștilor participanți în anul 2018 la unul dintre cele mai longevive şi mai apreciate festivaluri sibiene: „Căluşarii", din Sârbii Măgura, „Cununiţa", din Satu Mare, „Jubilee American Dance Theatre”, din SUA și ”Wielkopolanie”, din Polonia.
Difuzarea înregistrării acestor evenimente este parte integrantă a amplului proiect cultural online #Împreună, derulat zilnic de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul-Junii” Sibiu.
Ultimele ştiri
Junii Sibiului în casele românilor, prin intermediul Televiziunii Române
Felicitare
Junii Sibiului aduc proiectul aniversar acasă, la Gura Râului
Ziua Națională sărbătorită la Sibiu prin spectacolul extraordinar „Noi suntem români”
Junii Sibiului sărbătoresc România, la TVR 1
FESTIVALUL NAȚIONAL DE FOLCLOR „ IOAN MACREA” a marcat trei zile de regal folcloric, la aniversarea celor 80 de ani de activitate ai Junilor Sibiului